2019. november 25., hétfő

152 cm, Elan Delight Supreme női carving síléc (2017-es modell) - Jelenlegi ára: 49 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 152 cm
Rádiusz/fordulókör: 11, 7 m
Szélességi paraméterek: 125-78-107
Technológia jellemzők:
Early Rise Rocker technológia
RST Sidewalls
TubeLite famag
SlimShape technológia
Fiberglass technológia
Elan (Tyrolia) ELW 10 PS gyári kötéssel (rugóerősség 2. 5-10. 0 DIN között állítható)
 
Elan Delight Supreme Power Shift (2017-es modell):
A carving forradalom szlovén úttörőjének 2017-es szezonjára készült különleges női modellje. Az egyik legkönnyebb női sí a piacon, ami elnyerte az ISPO díjat, köszönhetően innovatív fejlesztéseinek. Az ultra könnyű anyag használattal drámai súlycsökkenést értek el. Geometriája úgy lett tervezve, hogy bármely pálya szakaszon megállja a helyét kompromisszumok nélkül. Nagyobb tempó mellett sem remeg be, biztonsággal síelhető köszönhetően „ Tubelite” famagos szerkezetének. Early Rise rocker felhajlítása könnyed kanyarkezdést tesz lehetővé.
Early Rise Rocker technológia:
Enyhe felhajlítás a léc elején és végén is (a zöld rész jelzi). Az eleje és vége, 10%-ba vissza van hajlítva, rocker geometriájú. A 80%-a pedig hagyományos úgynevezett camber profilú. Ez a 2013-ban bevezetett újítás a carving léc gyártása óta a leghasznosabb találmány, márkafüggetlenül. Lényege hogy a felhajlítás miatt olyan mintha rövidebb lécünk lenne, így könnyebben tudunk vele kanyarodni, élről élre helyezni. Viszont amikor a lécet megdöntve az élén sízünk, akkor az egész hossza érintkezik a felszínnel, így stabil tartást biztosít számunkra. Lényegében a hosszú és rövid léc előnyeit ötvözi.
Fiberglass technológia:
Ez egyfajta üvegszál erősítés az Elan-től, ami optimalizálja a léc hajlékonyságát, és növeli a torziós merevségét. A szálak a sí mag felett vagy alatt helyezkednek el, és javítják a sí szerkezeti integritását.
Slimshape technológia:
A Slim Shape technológia drámaian csökkenti a sí súlyát, biztosítva ezzel, hogy az Elan női sílécek a legkönnyebbek a világon. A héj különleges formája lehetővé teszi számukra, hogy úgy legyenek vékonyak és könnyűek, hogy mellette tartósak és erősek maradjanak. A teljesítmény további növelése érdekében az optimalizált flex minta növeli a torziós merevséget, ami fokozza az energiaátadást a síelőtől és lehetővé teszi a pontos éltartást, szabályozott fordulatokat.
RST Sidewalls (oldalfalak):
Vertikális oldalfalak a maximális éltartásért a síléc teljes hosszában, valamint a közvetlen energiaátvitelért az élekbe. Nagy sebesség mellett, agresszív síelők számára.
 
Állapot:
Mivel használt léc, sajnos a felső felületén használatból fakadó apróbb karcolások lehetnek. Fizikálisan kitűnő állapotnak örvend, talpa hibátlan, kantni (él) szélessége kb. 1, 5-2 mm között van, uh még sokszor lehet élezni. Emellett frissen élezve, waxolva és szezonra teljeskörűen felkészítve adom át.
 
Kinek ajánlóm:
A méltán reprezentatív Snow-online weboldal szerint elsősorban a középhaladó, női síelők találják meg vele a számításukat. Súlyra rendkívül könnyű, de emellett merev is, uh kezdőtől haladó síelő hölgyekig bárkinek ajánlom.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
Early Rise rocker kialakításának köszönhetően 162 cm-es testmagasságtól ajánlom.
 
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 49 990 Ft
Az aukció vége: 2019-12-16 14:39 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése