2021. december 12., vasárnap

METEORIT ÉKSZER Muonionalusta fémmeteorit medál elképesztő kidolgozottság múzeumi minőségű darab - Jelenlegi ára: 28 500

Termék leírás:  
A licit tárgya 1 db ékszer Muonionalusta fém meteorit medál (Pénzvisszafizetési garanciával) Igényesen ékszerész által készített meteorit medál, profi módon étetett Widmansatten mintázata van. Gyűjteményünk szépen kidolgozott, látványos meteorit medálja. Hordva nem volt gyűjteményben tároljuk.  Az egyik legkedveltebb meteorit, ha ékszerkészítésről van szó. Különlegesen szép Widmansatten mintázata teszi az ékszerészek, a vásárlók és a gyűjtök körében is ennyire népszerűvé.  Unisex, férfiak is hordhatják katonai azonosítóhoz hasonló alakja és mérete miatt, bár kidolgozottsága, szépsége, meteoritokta ritkán jellemző könnyedsége, légiessége miatt, hölgyek nyakában lenne igazán méltó helyen. Az eladó tétel vákumcsomagolásban van a gyűjteményünkben, díszdoboz is jár hozzá alsó képek.
Muonionalusta meteoritról:
A hatalmas méretű Muonionalusta meteorit többszázezer éve csapódott be a földbe és darabokra tört.  Első darabját 1906-ban Svédországban teheneket legeltető finn gyerekek találták meg. Először 1910-ben írta le  A G Högbom professzor  és ő is nevezte el. 1948-ban napvilágot látott egy tanulmány miszerint a legöregebb felfedezett meteorit közel egymillió éves. Ez a meteorit egy olyan kisbolygó vasmagja volt, ami a becsapódása után négy jégkorszakon át háborítatlanul várta felfedezését. Ritkaságát anyagában is hordja, hiszen a szokásos vas nikkel (8, 4 %) mellett 0. 33 % galliumot, 0. 133 % germániumot és 1, 6 iridiumot is tartalmaz. A mai napig is kerülnek elő darabjai a föld alól. Múzeumokban és magánkézben egyaránt van belőle, gyűjtők meg is vásárolhatnak apró darabkákat.  
Anyagi okok miatt, tovább folytatódik gyűjteményeink kiárusítása. Folyamatosan kerülnek fel gyűjteményeink nemzetközi szintű darabjai is >ásvány-fosszília, >meteorit-tektit, >csiga-kagyló >neolitikum-paleolitikum és >numizmatika témakörökben, legtöbbször beszerzési ár alatt, vagy akár 1 Ft-ról.  
Szépen, profi módon étetett Widmansatten mintázata van.
Mérete: 68, 35 karát 13, 67 gramm 35, 13 mm
Meteoritical Bulletin adatbázisa
A meteoritok, a világűrből érkező és a földet elérő természetes objektumok. Tehát ha egy meteoritot találunk (vagy vásárolunk), a világűr egy darabkáját tarthatjuk a kezünkben. Vizsgálatuk a naprendszer kialakulásába enged bepillantást a tudósoknak. Elképesztő még belegondolni is, hogy némelyik már ott volt a naprendszer keletkezésekor. Sajnos meglehetősen ritkák. (Kevesebb fellelhető meteorit van a földön, mint arany. ) Némelyik ezért az aranyár 10 szereséért kel el. Bár vannak, akik befektetésként vásárolnak meteoritot, értéküket (főleg egy gyűjtő számára) koruk, ritkaságuk, a hordozott információ, érkezésük körülményei, és szépségük határozzák meg.
Fémmeteoritokról elmondhatjuk, hogy általában egy másik égitest (pl.: kisbolygó) vasmagját azaz belsejét alkották egykoron. A megfigyelt meteoritoknak csak 5, 7 százalékát teszik ki, de jobban bírják a légkörön való áthatolást, nem égnek olyan könnyen el. Ha már földet értek, az időjárásnak is sokkal jobban ellen állnak, illetve a laikusok számára is könnyebben felismerhetőbbek. A vasmeteoritok nagyon látványosak és változatosak, mint külsőjüket, mint csiszolati képüket illetően.
Garancia:
Minden termékem (gyűjteményes darabom) eredetiségére pénz visszafizetési garanciát vállalok.
Kapcsolattartás kifejezetten e-mailben. Kérlek írj!!!  
Kérlek e-mailben, vagy a vaterán tedd fel kérdéseidet, így jobban átlátom ki mit kérdezett, precízebben tudok válaszolni, nem vesznek el a címek és nem marad megválaszolatlan levél.
E-mailekre igyekszem mielőbb válaszolni, de kérlek légy türelemmel. Én is így teszek. : )
Posta:
Mindig előre utalás után.
A posta ajánlott levél elvesztése esetén a feladási díj 15-szöröséig vállal felelősséget. Ez kb.: 8000 Ft. Felette érdemes értékbiztosítást kérni, ez a vevő költsége.  MPL vatera futár esetén 150. 000 Ft-ig lehet biztosítani a feladott csomagot és nincs + költsége.
Választható opciók:
825 Ft – vatera MPL futár csomagautomata – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 20 kg-ig és 50 cm x 35 cm x 31 cm dobozméretig. Előnye az alacsony ár, amely értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.  Hátránya, hogy egyenlőre csak nagyvárosok bizonyos helyein van ilyen automata és 2 munkanapon belül fel kell venni a küldeményt. Erről SMS-ben és e-mailben is kapunk részletes, közérthető értesítést.
1325 Ft - vatera MPL futár, POSTA-ponton, MOL- vagy COOP ponton – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1460 Ft - vatera MPL futár, háznál felvéve – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Előnye a kényelem, házhoz szállítják és értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1630 Ft – postacsomag 2 kg-ig- Előre utalás után. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Hátránya, hogy drága és értékbiztosítást sem tartalmaz (külön kell fizetni érte) Előnyét nem találtam.
Felelősség vállalás:
A posta ajánlott levél elvesztése esetén a feladási díj 15-szöröséig vállal felelősséget. Ez kb.: 8000 Ft. Felette érdemes értékbiztosítást kérni, ez a vevő költsége. MPL vatera futár esetén 150. 000 Ft-ig lehet biztosítani a feladott csomagot.
Spórolási lehetőség:
Van lehetőség több tétel összevárására, így lehet takarékoskodni a költségekkel.
Kérlek, ezt külön jelezd! Köszönöm.
Licitet nem törlök, kérlek előtte kérdezz, ha valamiben bizonytalan vagy.
Jó licitálást!

Jelenlegi ára: 28 500 Ft
Az aukció vége: 2021-12-13 11:09 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése